4 redenen waarom u voor een Tulikvi haard zou moeten kiezen.

Een speksteenhaard met een zachte uitstraling, een mooi design, efficiënte verbranding, milieuvriendelijk én waar u ook nog eens uw eten op kan bereiden. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit is toch echt de realiteit! Tulikivi realiseert uw droom!

Wie is Tulikivi?

Het bedrijf achter de  grootste steenbewerking in Finland is Tulikivi, daarbij zijn zij ook de grootste producent van warmtevasthoudende kachels ter wereld. Met zes collecties bevatten ze in totaal meer dan 1000 verschillende kachels. Verder produceert Tulikivi de modernste en veelzijdigste saunakachels die de markt te bieden heeft, zowel op het gebied van hout gestookte als van elektrische sauna’s.

Het uitgangspunt van Tulikivi is bij alles wat ze doen milieuvriendelijkheid. Dit realiseren ze door middel van steen, natuurlijk materiaal en door hout te verbranden in een moderne kachel kunt u uw energieverbruik en uitstoot verminderen. Ze hebben als eerste bedrijf de CO2-voetafdruk van hun kachels onderzocht. Dit had als gevolg dat al na 1 tot 2 jaar gebruik de milieueffecten van de productie zijn geneutraliseerd.

Tulikivi streeft ernaar om de milieueffecten steeds te verminderen en u een steeds betere belevenis te bieden.

Wat maakt Tulikivi dan zo bijzonder?

  1. Allereerst garandeert de gepatenteerde verbrandingstechniek van Tulikivi een hoog rendement en lage emissies.
  2. Tulikivi maakt daarbij gebruik van het tegenstroomprincipe. Dit houdt in dat de vlammen vanuit het vuurbed de bovenste verbrandingsruimte bereiken, waar ze worden verdeeld over beide zijkanalen. In deze zijkanalen branden de gassen volledig op en wordt de warmte-energie eenvoudig opgeslagen in de kachelstenen. Deze geven op hun beurt een aangename en gezonde stralingswarmte af aan de omgeving. Doordat de warmte wordt verspreidt d.m.v. straling, in plaats van warmte lucht, blijft de kamerlucht fris en wordt circulatie van stof in de lucht voorkomen.
  3. Wie ervan droomt om zijn eten te bereiden op een ouderwetse kachel zou zeker een Tulikivi kachel moeten overwegen! Alle kachels van Tulikivi binnen de Karelia collectie hebben de unieke mogelijkheid om eten te bereiden. U kan zo knapperige pizza’s of een heerlijke ovenschotel bereiden. Is er iemand jarig? Bak dan de taart in uw eigen haard en verras de gasten met een uniek aroma, want in het eten proeft u echt het vuur!
  4. Daarnaast beschikken de Karelia kachels over een controlesysteem genaamd Senso. Dit systeem stelt de juiste luchthoeveelheid voor de kachel in en geeft aan wanneer er weer een blok hout op het vuur moet worden gelegd, dit bespaart u dus tijd én brandhout! Daarbij vertelt het u ook nog eens wat de optimale maximale hoeveelheid opgeslagen warmte is. Dit alles is eenvoudig te bedienen via een mobiele applicatie.

Hebben deze vier redenen u al warm gemaakt voor een Tulikivi haard? Niet? Kom dan langs in onze showroom en bewonder de Raita haard en ervaar zelf de warmte!

Kenmerkend voor Tulikivi

  • Milieuvriendelijk
  • Lang warmte afgifte
  • Tegenstroomprincipe
  • Controlesysteem: Senso
  • Uw eigen eten bereiden

 

De applicatie van Senso

• De SENSO heeft een Android- en IOS-applicatie waarmee u de voortgang van de stookbeurt kunt volgen
• De Blue Tooth-verbinding reikt tot 10 m
• Hiermee kunt u de hoeveelheid warmte bekijken die al is opgeslagen
• Adviseert de gebruiker om de brandkamer opnieuw bij te vullen
• Geeft de kamertemperatuur aan
• Geeft de temperatuur van de brandkamer aan
• Geeft de schoorsteentrek aan (voor juiste werking bij het begin van de stookbeurt)
• Optimaliseert de hoeveelheid verbrandingslucht afhankelijk van het type brandstof

VIDEO Tulikivi haard