Stroomloze pelletkachels

Een nieuw begrip in de pellet wereld is de stroomloze pelletkachel. Pelletkachels staan al bekend om hun milieuvriendelijkheid, maar met de komst van de stroomloze pelletkachel wordt de in naam groeiende pelletkachel nóg duurzamer.

Waarom zijn pelletkachels in eerste instantie duurzaam?

Een pelletkorrel bestaat uit samengeperst hout. Nu wordt er voor pellets geen nieuw hout gekapt, maar worden deze geproduceerd d.m.v. recycling van zaagsel en houtsnippers. Daarbij worden de pellets in fabrieken geproduceerd. Dit maakt dat deze korrels sowieso van goede kwaliteit zijn voorzien.
Daarbij zijn de korrels CO2 neutraal. Dit houdt in dat de uitstoot geen impact heeft op het milieu. De CO2 die namelijk wordt uitgestoten, zijn eerder opgenomen gedurende de levenscyclus van de boom.

Verder worden de pellets enkel en alleen bijgevuld wanneer dat nodig is. Dit gebeurt uiteraard geheel automatisch. Uit metingen blijkt zelfs dat een pelletkachel die voldoet aan de normen, per branduur 95% schoner is dan een gewone houtkachel. Dit komt dus doordat ze automatisch werken en hierdoor een heel goede verbranding hebben.

De stroomloze pelletkachel

Van deze term gaat u geheid nog veel meer horen! Dit is namelijk de pelletkachel die geen stroom gebruikt. Dit brengt vele voordelen mee voor u en zo ook voor het milieu. Naast de schone verbranding die een pelletkachel heeft, gebruikt deze nu ook geen stroom meer. Hierdoor belast u het milieu dus nóg minder.
Maar er zijn zoals gezegd ook voordelen voor u! Zo bespaart u op uw stroomkosten, is er geen storend geluid meer van ventilatoren, een mooie brede vlam en brandt de kachel ook tijdens een stroomstoring.

Er zijn echter ook twee kleine nadelen die bij een stroomloze pelletkachel komen kijken, als u ze al nadelen kunt noemen. Zo is er geen eenvoudige aan/uit schakeling voor het vuur, dit moet u dus handmatig ontbranden. Daarnaast is er ook geen thermostatische regeling.
Deze nadelen vallen echter in het niet als u ze vergelijkt met de voordelen!

Wilt u het dus aangenamer maken voor uzelf én voor het milieu? Kijk dan voortaan naar een stroomloze pelletkachel!

Waarom kiezen voor een stroomloze pelletkachel

  • Hoog rendement
  • 100% CO2 neutraal
  • Geen stroomverbruik
  • Automatische bijvulling
  • Mooie brede vlam
  • Geen geluid van ventilatoren

€500,- Subsidie

Op de stroomloze pelletkachels van Koppe & Laminox krijgt u €500,- subsidie (tot 2020).

VIDEO Stroomloze pelletkachel