Een Tiny House, u heeft er vast wel eens van gehoord. Maar hoe verwarmd u zo’n klein oppervlakte?

Wat is een Tiny House precies?

Een Tiny House heeft een oppervlakte van 50 m². Het begrip Tiny House is de laatste jaren erg bekend geworden, de media had er dan ook veel aandacht voor. Zo’n klein huisje wordt duurzaam gebouwd en is bedoeld als permanente woning. Hoe wilt u uw Tiny House verwarmen? Laten wij daar nu dé perfecte oplossing voor hebben, een houtkachel!

Het verwarmen van uw Tiny House

Om uw huis stijlvol in te richten, kunt u natuurlijk een houtkacheltje plaatsen. Dit geeft een stijlvolle sfeer én verwarmt uw knusse huis. Om het u wat gemakkelijker te maken hebben wij voor u een selectie gemaakt van kleine kachels, die zeer geschikt zijn voor uw woning.

Stovax Brunel 1A

De Stovax Brunel 1A is ideaal voor kleinere ruimtes, dus zeker voor uw Tiny House. Het is de kleinste gietijzeren kachel in de Stovax serie. Hij is ontworpen voor een standaard schoorsteen opening van 125mm. Een van de eigenschappen van de Brunel 1A is de ‘Airwash’, deze zorgt voor het schoon houden van de ruit. Multifuel wil zeggen dat het stoken van meerdere vaste brandstoffen mogelijk is. Het schudrooster kan vanaf de buitenkant worden bediend.

 

Charnwood C-four

De Charnwood C-Four is zeer geschikt voor kleinere ruimtes, de Charnwood C-Four is dus echt iets voor uw Tiny House. De klassevolle C-series zijn Charnwood’s laatste innovatie en blinken uit in eenvoud: één hendel voor de luchtbediening en een geïntegreerde inlaat voor externe lucht om de prestaties te verhogen. Beschikbaar in vijf versies en met een optioneel onderstel. Met een A als energielabel voldoet dit aan de milieueisen en is dit een duurzame aanvulling op uw huis.

 

Jotul 601 N

De Jotul 601 N is gemaakt van hoog kwaliteit gietijzer en bijna onverwoestbaar. Dit kleine houtkacheltje heeft het perfecte formaat voor in uw Tiny House. Door zijn unieke uiterlijk is deze kachel niet alleen te gebruiken voor het verwarmen voor uw huis, maar is het ook nog een toevoeging aan uw interieur. Twee vliegen in één klap. Daarnaast kunt u er ook een kookplaat bij aanschaffen, dan kunt er ook water mee verhitten.

 

CHARNWOOD COVE 1

De Charnwood Cove 1 is een geraffineerde houtkachel van het Engelse Charnwood. Ze zijn ontworpen om levenslang mee te gaan (sinds 1972). Dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen. Charnwood hecht veel belang aan duurzaamheid, daarom is deze kachel ook bestempelt met een A (energielabel) en gebruikt dan ook alleen maar de beste materialen: plaatstaal, gietijzer, vuurvaste stenen en keramisch glas. Deze materialen hebben uitstekende warmte-isolatie eigenschappen en zijn bijzonder sterk.

 

Morsø 1412

Een gestaag kloppend hart. De Morsø 1412 is het summum van een charmante kachel. Hij vertegenwoordigt het voormalig hart van menig huis, het hart dat we ons nog herinneren uit onze kindertijd. De verbrandingstechnologie van deze klassieke kachels is sinds die tijd verder ontwikkeld en verbeterd. Zodat schadelijke deeltjes en een overschot aan gassen worden verbrand, de  A+ die deze kachel kenmerkt is dan ook zeer terecht! Dat is de reden dat de kachels van vandaag voldoen aan de strengste milieueisen en voorzien zijn van het ecolabel (10 jaar garantie) met de Scandinavische zwaan. De kachel is tevens voorzien van een glazen deur, zodat u de vlammen kunt zien. Niet alles is echter veranderd; ondanks alle nieuwe technologie hebben we ervoor gekozen om de kleine details onveranderd te laten, dus de kenmerkende Morsø eekhoorn staat nog gewoon op de zijkant.

Morsø 1442

Deze kachel is net als zijn broertje het hart van uw huisje. Ook dit model is erg duurzaam en dus een perfecte kachel voor uw Tiny House. Het kleine model is zeer stijlvol en is een sfeervolle toevoeging aan uw interieur.

Morsø 1452

De serie 1400 van Morsø bestaat uit drie kleine, universele gietijzeren haardkachels, die ook nog eens op verschillende soorten brandstof stoken. De  1452 is er een van. Deze kachel kan tot 75 m² oppervlak verwarmen. Alle kacheltypes zijn ook uitgerust met schudrooster, asplaat, aslade en ruitenspoeling.

Heeft u geen behoefte aan een houtkachel? Geen probleem! Er bestaan tegenwoordig ook hele prettige en realistische elektrische kachels.

 

Stovax Huntingdon 35

De buitenkant van deze kachel geeft deze kachel een klassieke uitstraling. Het verfijnde gietwerk en de prachtig gotische deur van deze kachel worden door Gazco’s ‘VeriFlame’ technologie levendig gemaakt en geeft u de keuze tussen 2 warmte instellingen die met de thermostaat kunnen worden gecontroleerd. U heeft daarbij ook 3 verschillende helderheids niveaus, evenals de mogelijkheid tot blauwe vlammen. Door de hand geschilderde houtblokken, creëert deze kachel een zeer realistisch vlambeeld. De elektrische Huntingdon is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, daarnaast heeft u ook nog de keuze tussen volglas of gotische deur.
*De thermostaat van de kachel wordt handmatig gecontroleerd.

 

Faber/Diplex Stockbridge 2.0 Opti-myst

Het Opti-myst vuurbeeld maakt een einde aan het ’platte vuurbeeld’ in elektrische haarden. Faber heeft een 3-dimensionaal vuurbeeld met rookeffect ontwikkeld. Nog nooit brandde elektrisch vuur zo realistisch.

ALLEEN STROOM EN WATER NODIG

Een waterreservoir, licht (LED of halogeen), warmte en een verdamper creëren revolutionaire vlammen, niet te onderscheiden van echt vuur. Op een vol reservoir brandt de haard 8-10 uur. De vrijkomende ultradunne waterdamp draagt ook nog eens bij aan de vochthuishouding in uw huis. De nieuwe Cassette 500 en 1000 Opti-myst hebben naast de bestaande opties ook de mogelijkheid om het reservoir te koppelen aan een vaste wateraansluiting. Ook is deze serie Opti-myst Cassettes zeer geschikt om aaneen te schakelen. Het vuurbeeld blijft doorlopen. Het geeft de mogelijkheid om iedere gewenste setting te creëren.

VRIENDELIJK IN GEBRUIK

Elektrische haarden kun je plaatsen waar u wilt. Gewoon ’plug and play’. Ze zijn vriendelijk voor het milieu, eenvoudig in gebruik en veilig voor kinderhandjes. Hoe echt het vuurbeeld ook lijkt, het vuur wordt niet warm. Het advies is om de transducer in de haard, afhankelijk van het gebruik, minimaal 1 x per jaar te vervangen.

Er zijn dus, zoals u ziet, tal van opties. Dit is natuurlijk maar een klein overzicht van alle mogelijke kachels. Daarom nodigen wij u van harte uit in onze showroom, waar wij u met plezier helpen om de geschikte kachel voor uw woning uit te zoeken.